Blog

HAIREXPERT KNIPPEN 2023

HAIR EXPERT KNIPPEN

Er word tijdens de opleiding geknipt op een dolhead, omdat je tijdens de cursusdag 2 kapsels in 1 gaat knippen. 

Er worden technieken aangeleerd die ik nooit eerder gebruikte in mijn salon. Deze technieken kunnen op iedereen toegepast worden, afhankelijk van wat een klant wil, en wat kan.

Zoals Suzanne ons vertelde, we kunnen veel als kappers, maar we zijn zeker geen tovenaars.
HAIR-EXPERT KNIPPEN BIJ HAIRCADAMY 

Even voorstellen, dit is Suzanne Slegers ( foto links) en ikzelf.

Wat een ongelofelijke passie heeft Suzanne voor het kappersvak. Ze geeft over de hele wereld trainingen, Technisch knippen.

Mijn schema; Start Zondag 3 september 2023 van 10.00-16.00

                                     Knipboost lang/halflang haar 

  2e cursus dag          Zondag  10 september 10.00-16.00 

                                     Knipboost lang /halflang 

  3e cursus dag          Zondag 17 Septemeber  10.00-16.00

                                    Knipboost kort/halflang

4e cursus dag            Zondag 24 September 10.00-16.00 

                                      Knipboost kort /halflang 

5e cursusdag.             Maandag 25 September 10.00-16.00

                                       Knipboost Slicen Opleiding HAIRCADEMY START 3 SEPTEMBER!!

In september start ik een opleiding tot HairSpecialist  Knippen, bij Haircadamy te Amsterdam - te Eindhoven( sinds kort)

Ik wil nog beter gaan knippen, en nieuwere technieken gaan leren om toe te passen bij ieder soort haar.

Ik ga 4 hele zondagen de opleiding doen in eindhoven en ga jullie op de hoogte houden wat ik daar zoal leer.

Ik heb er ontzettend veel zin in !!

Ik ga de opleiding doen bij 


Op 26 november ( zondag ) ga ik in Vlake bij Janine Hairstyling  Global Curly training volgen . Dat is 1 dag , meer verdieping in krullen knippen. Op dat gebied zijn er vele methodes om krullen te knippen. Ik wil zoveel mogelijk technieken kunnen gebruiken als ik krullen aan het knippen ben. Ook daar hou ik jullie van op de hoogte.


Allemaal leuke dingen om te gaan doen !!VAKANTIE Mycare  2023 

 IK BEN GESLOTEN VAN 21 JULI 2023 T/M 13 AUGUSTUS 2023 

Maak daarom op tijd een afspraak.

IK WENS JULLIE ALLEMAAL EEN FIJNE VAKANTIE TOE .

WEBINAR HAARUITVAL 


Op maandag 19 juni 2023 ga ik weer een webinar volgen bij Annie kok. Deze zal gaan over haaruitval gerelateerd aan chemotherapie.

Informatie hierover volgt nog .

NIEUWS September 2023


September 2023 ga ik en opleiding volgen voor HAIRSPECIALIST KNIPPEN  , bij de HAIRCADEMY .
Ik wil  me nog meer gaan specialiseren op gebied van knippen. Ook  wil ik graag nog meer  kniptechnieken gaan toepassen voor verschillende kapsels. We kunnen niet stil blijven staan, het veranderd continu. En dat is ook heel erg fijn, zo kunnen we voor iedere haarsoort dik of wat fijner haar, daar speciale  technieken voor toepassen. ik heb er enorm veel zin in!! Ik zal tijdens de opleiding fotos gaan delen hierover.:))

Kerstvakantie

Ik wens iedereen alvast hele fijne feestdagen toe.

Ik ben gesloten van 24 December t/m 3 Janauari 2023.

MAANDAG 17 OKTOBER 2022 CURSUS MINERAL COLOUR 

Mineral colour is een kleuring opgebouwd  uit mineralen.

een mooie overstap van chemie naar Eco.

* Duurzamer

* Gezonder voor de hoofdhuidVAKANTIE: 22-07 -2022             T/M  17-08-2022

weer een cursus afgerond met certificaat 

Weer en cursus afgerond wat toch wel weer heel interessant is . Update haaruitval . Ik volg al sinds begin vd corona tijd alle cursussen bij Annie de Kok, gespecialiseerd in kennis over haren, oa over krullen, maar dan alles dieper ingezoomd ,  ook ingredienten training en alles over verschillende soorten haaruitval, maar ook verschillende huidziektes oa psoriasis, of contact eczeem, maar ook het ontdekken van moedervlekken op de hoofdhuid of achter het oor.

 We blijven kappers , maar juist omdat we zo  op de hoofdhuid bezig zijn, is het fijn als je klanten gelijk kan vertellen wat je ziet, en wat verstandig is om daarmee te doen.  Alleen haren knippen is niet meer genoeg, het is veel uitgebreider geworden . 

wat fijn weer...

Wat is het weer fijn om te mogen werken. Ik heb weer vele krullen mogen knippen, vele uitgroeien mogen fatsoeneren, veel te lang haar in model mogen knippen, en op donderdag natuurlijk mijn klanten op Peppelrode weer blij mogen maken. Ontzettend fijn om iedereen weer gezien te hebben, en wat hebben we het nodig om de haren weer netjes te hebben zitten.

Heerlijk !!!! Wat heb ik toch een ontzettend leuk vak !


we mogen weer!!!

VANAF ZATERDAG 15 JANUARI MOGEN WE WEER WERKEN!! 

 IK GA IEDEREEN INPLANNEN!!

TOT SNEL !!

helaas lockdown t/m 14 Januari

Ook de mobiele kappers mogen even niet meer werken. Heel jammer, wij hadden graag bij u thuis willen komen. Juist rondom de feestdagen. Wij houden ons echter aan de regels om na 14 januari weer veilig aan de slag te kunnen.

Allemaal hele fijne dagen, en pas goed op jezelf .

 

kerstvakantie

Mycare is gesloten van 24 december tm 6 januari 2022. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe, geniet ervan.


Sinds kort  werk ik ook als ambulant kapster bij mensen met een  Dementie. ( mei 2021)

Wat ik hier zo ontzettend mooi aan vind is dat ik zoveel mogelijk probeer om deze ouderen hun kapsels van vroeger terug  geven. Ik vindt dit zo ontzettend belangrijk, omdat er toch al veel veranderd aan je als persoon, dus ook het kapsel speelt en belangrijke rol.  Je wil dan toch niet hebben dat jou moeder of oma met een bloempot kapsel rondloopt, terwijl ze vroeger wekelijks geföhnd of gewatergolfd  werd 

 Er ontstaan de leukste gesprekken, ouderen weten nm alles over vroeger te vertellen. Ik hoop hiermee dat ik de kinderen of de familie die ze nog hebben  zoveel mogelijk  blij te maken. Ik doe dat alleen op donderdag zodat ik hun alle aandacht kan geven die ze nodig hebben.

Ik ga daarom ook af en toe in deze blog een verhaal delen over hoe ik daar werk, en hoe leuk het is om dit te mogen doen.100% NATUURLIJK KLEUREN MET INFUSED COLORS.

ORGANIC INFUSED COLORS. 

Organic infused colors is een 100% natuurlijke plantenkeuring. 

Geschikt voor elk huidtype, ook voor de gevoelig huid.

Duo kleuring met mineral colours is mogelijk

Op milieuverantwoorde wijze geproduceerd, verwerkt en verpakt.

Tijdens het productie proces word gebruik gemaakt van zonne-energie

100% natuurlijk

Begonnen met  de opleiding:  "AROMATHERAPIE op natuurlijke wijze "hierbij ga ik nog meer leren over het vaststellen  van huidproblemen zoals eczeem, haarproblemen, overgevoeligheid etc. Huidverzorging op natuurlijke basis kan uitstekend worden ingezet ter ondersteuning. Deze opleiding zal zeker een tijdje duren, maar ik heb er zin in! 

SEPTEMBER 2021 CURSUS KRULLEN , CURSUS AFGEROND.

In september ga ik weer bij Annie de Kok een cursus volgen over krullen. Hier is op dit moment veel vraag naar. Ik ga dan snel mijn expertise met jullie delen.  Word vervolgt 

Cursus afgerond. 

Inmiddels weer heel veel te weten gekomen over de theorie achter de krullen. was weer super interessant. hydrateren/verzorging, wat wel en wat juist niet, built up etc. Ik kan mijn expertise weer uitbreiden. 

Wist je dat kalk uit het leiding water ook voor build up zorgt. Een build up wil zeggen dat er ongewenste stoffen op je haren  gaan stapelen. ze hebben een ongunstige invloed op de krul,  geeft sneller wrijving op het haar, broosheid, stijfheid en geen flexibel haar. Een diepreiniging voor haar en huid helpt erbij om dat van je haren af te krijgen. 

Kortom weer een certificaat , behaald bij Annie de Kok .
Maand juni 2021

 Er staat weer een leuke uitdaging voor mij klaar. ik vind het ontzettend leuk om 1 middag in de week mensen met dementie  zo mooi mogelijk te maken. Dat doe ik al maar nu heb ik er de donderdag middag voor gepland staan van 13.00 uur tot 16.00 uur .  Dit omdat hier echt vraag naar is .

ik vind het zo ontzettend leuk om te doen. En ze vinden het leuk, het gevoel van vroeger bij de kapper, met een kopje koffie. blij dat ik dit mag doen!

maandag 31 mei cursus mineral colours 

deze cursus gaat over kleuringen in blond haar met mineral Colours.  Mineral colours is een kleursysteem zonder ethanolamine ( MEA) PPD,PTD,en resorcinol. Deze zachte kleurformule is geschikt voor elk haartype, en ook zeker voor mensen die gevoelig reageren op traditionele haarverf.

Omdat ik me steeds meer specialiseer op mensen met een eczeem huid en psoriasis , bied ik de hele maand mei en juni een leem pakking t.w.v. € 45,00 voor € 25,00 aan. dit omdat ik ook extra ervaring hiermee wil opdoen.

Een mooi diploma "aromatherapie" afgerond!